Украинските власти съобщават, че руските сили спират хуманитарни конвои - блокирали са автобуси

...
Украинските власти съобщават, че руските сили спират хуманитарни конвои - блокирали са автобуси
Коментари Харесай

14 тона хуманитарна помощ за Украйна е конфискувана от руснаците

Украинските управляващи оповестяват, че съветските сили стопират филантропични конвои - блокирали са автобуси и е конфискувана помощ. 

14 тона филантропична помощ от рейсове, пътуващи за Мелитопол в Южна Украйна, са били иззети, заяви и Ирина Верещук, министър на реинтеграцията на краткотрайно окупирани територии.

В Мелитопол през вчерашния ден са пристигнали 12 рейса за евакуация на хора, натоварени с филантропична помощ. Цялата помощ - 14 тона храна и медикаменти - са били отнесена от окупационните войски.

Руските сили също са блокирали 45 рейса, пътуващи до Бердянск в четвъртък по пътя за Мариупол, добави тя.

" Окупаторите не ги пуснаха в града. 600 души се качиха на рейсовете от града и би трябвало да тръгнат за Запорожие на следващия ден сутринта. Повече от 30 рейса остават на входа на Бердянск “, сподели Верещук и добави, че се водят преговори рейсовете да бъдат върнати и жителите на Мелитопол да се изтеглят.

Руските сили обявиха, че ще отворят коридора за евакуация от обсадения град Мариупол до Запорожие отново в петък, по искане на водачите на Франция и Германия. 

Коридорът ще бъде отворен от 10 ч. московско време, а руските войски ще основат промеждутъчен пункт в южния град Бердянск, оповестиха от министерството.

Френските управляващи са на мнение, че коридорът за евакуация в четвъртък е " непълен ", с цел да разреши спасяването от Мариупол.

Украинският министър Ирина Верещук сподели, че към 100 000 цивилни са останали в капан в града, който е претърпял седмици на бомбардировки от съветски сили.

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) се готви да улесни безвредното прекосяване на цивилни от Мариупол.

" Отчайващо значимо е тази интервенция да се организира. Животът на десетки хиляди хора в Мариупол зависи от това ", споделиха от МКЧК.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР